Na Krajském finále vybojovala přípravka stříbro

V neděli 22.9.2024 se v Berouně konalo tradiční Finále přípravek družstev Středočeského kraje. Finálového závodu se účastnilo 25 atletických oddílů, kde každý oddíl mohl nominovat pouze 10 dětí ročníku 2013 a mladší. Náš oddíl reprezentovalo těchto 10 dětí: Petr Kostelka, Karolína Slavíková, Martin Mrvík, Matěj Altman, Hynek Jungman, Petru-Kalin Alla, Michaela Trnová, Tomáš Sládek, Lukáš Kozel a Jan František Urban, který byl sice náhradník, ale jelikož Danielka Trnová v neděli ráno onemocněla, Honzík byl připraven a ke družstvu se ochotně připojil.

Naši malí atleti a atletky závodili ve 4 disciplínách: 50m sprint, skok do dálky, hod raketkou a štafeta 8x200m.

První disciplínou byl skok do dálky, kde hned 3 naše děti přeskočili hranici 4m a to Karolína Slavíková (427cm), Petr Kostelka (415cm) a Matěj Altman (411cm). I ostatním se skoky velmi povedli a jejich výkony byly těsně pod hranicí 4m.  Celkově jsme v této disciplíně skončili 4. ze všech oddílů.

V hodu raketkou přehodili pomyslnou hranici 30m hned 4 naši závodníci – Petru-Kalin Alla (37,7m), Matěj Altman (32,27m), Martin Mrvík (31,75m) a Tomáš Sládek (30,01m) a tak i zde jsme vybojovali mezi oddíly 4.místo.

Ve sprintu na 50m jsme měli velmi silné zastoupení a 3. příčka mezi oddíly tak byla velmi cenná. Pod 8s se časem dostal jen Petr Kostelka (7,78s) a Karolína Slavíková (7,96s), těsně na hranici 8s byl Matěj Altman (8,01s) a Michaela Trnová (8,04s).

Ve štafetě 8x200m se naši atleti skvěle semkli a doběhli si pro 4.místo.

V závěrečném hodnocení se náš oddíl díky vyrovnaným výkonům ve všech disciplínách, vyhoupl na 2.místo a ze stříbrné medaile měli všichni obrovskou radost! Loňské vítězství jsme tak pomyslně předali letošním vítězům z Líbeznic a pogratulovali Čáslavi za 3.místo, kterou jsme porazili o pouhých 10bodů.

Krásné závody za slunečného počasí byly moc fajn a v příštím roce tak bude finále určitě opět napínavé. Našim atletům a atletkám gratulujeme ke skvělým výkonům, rodičům děkujeme a ochotu a podporu a trenérům za výbornou přípravu jejich svěřenců.